Εκδηλώσεις
Ο Μιχάλης Τζουγανάκης με το γιο του Αλέξανδρο στο PanCafe LIVE στο Αγρίνιο!
Ο Μιχαήλ Τζουγανάκης θα εμφανιστεί μαζί με το γιο του Αλέξανδρο Τζουγανάκη την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στο PanCafe Live Music στο Αγρίνιο, για να μας χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά μουσικής !
Μια ξεχωριστή βραδιά στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε να ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια, από τη μεγάλη δισκογραφική του πορεία, μουσικά κομμάτια της τηλεοπτικής σειράς Μπρούσκο αλλά και άλλων αγαπημένων τραγουδοποιών της ελληνικής έντεχνης σκηνής.
PanCafe Live Music
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018
Ώρα έναρξης 22.00
Είσοδος: 10€ με ποτό
Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνείτε στο 6947-272738 (περιορισμένος αριθμός θέσεων)
Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Τζουγανάκη…
Η Κρήτη είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του.. Η ρίζα του, τα Σφακιά.
Ο Μιχαήλ Τζουγανάκης γεννήθηκε στην πόλη Beringen, στο Βέλγιο. Η συναναστροφή του ως παιδί, με Βέλγους, Τούρκους, Έλληνες, Μαροκινούς, Πολωνούς, Αιγύπτιους και Ιταλούς ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του: η διαφορετικότητα του καθενός, οι καθημερινές συνήθειες και το γεγονός ότι μεγάλωσε σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, επηρέασε βαθιά την προσέγγιση του στη μουσική.
Όμως κουβαλούσε πάντα μέσα του ένα ολόκληρο νησί, την Κρήτη, και είχε δίπλα του την οικογένειά του να του θυμίζει ποιός είναι, το άρωμα της πατρίδας και τις ρίζες του.
Δύο χρονών, πήρε στα χέρια του το λαγούτο του αδελφού του και από τότε δεν το άφησε ποτέ! Γονατιστός και στηρίζοντάς το με το πηγούνι του, το λαγούτο έγινε το αγαπημένο του παιχνίδι. Μαγεμένος από τον ήχο του στα τέσσερα του χρόνια ήταν πλέον σε θέση να παίζει και να τραγουδά.
Επαναπατρισμός στα Χανιά και ο Μιχαήλ είναι εννιά χρονών. Σχολείο, μουσική, παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια. Ο Μιχαήλ ανεβαίνει στη σκηνή συμμετέχοντας σε μουσικές εκδηλώσεις της πόλης.
Ξεχωρίζει, τον αποκαλούν “παιδί- θαύμα” και η πορεία είναι πια σαφής. Δέκα, έντεκα χρονών γνωρίζει και συνεργάζεται επαγγελματικά με μεγάλους μουσικούς της Κρήτης. Μπαίνει για πρώτη φορά στο στούντιο και ηχογραφεί σε ηλικία 13 χρονών.
Σε εκείνη την ηλικία τον ανακαλύπτει ο μεγάλος λυράρης, Λεωνίδας Κλάδος. Αργότερα ηχογραφούν τραγούδια σε μουσική Λεωνίδα Κλάδου και στίχους του Μιχαήλ κάνοντας εμφανίσεις σε Κρήτη και Αθήνα.
Ένας άλλος σπουδαίος λυράρης, ο Κώστας Μουντάκης, αναγνωρίζει το σπάνιο ταλέντο του Μιχαήλ και επιθυμεί να συνεργαστούν. Παράλληλα με την προσωπική του πορεία είναι συχνές και οι μουσικές συναντήσεις του με τον Κώστα Μουντάκη. Το 1990 ηχογραφούν μαζί στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.
Η μουσική εξέλιξη του Μιχαήλ είναι διαρκής. Από τα δεκαέξι του και μετά, παράλληλα με τις εμφανίσεις, μελετάει και άλλα μουσικά όργανα: ούτι, σάζι, μπουλγαρί, μαντολίνο, τσουμπούς, λύρα. Στα δεκαεφτά, και για δύο χρόνια, κάνει τις σπουδές του στη φωνητική και το τραγούδι που αργότερα θα ολοκληρώσει στο Εθνικό ωδείο Αθηνών με δάσκαλο τον Θάνο Πετράκη (τενόρο της λυρικής σκηνής)
Ανήσυχος και ευρηματικός, στα δεκαοχτώ του, έχει τη δική του μπάντα: λαγούτο, λύρα, κρουστά, κιθάρα, κοντραμπάσο και βιολί. Ταξιδεύει δίνοντας συναυλίες στην Ελλάδα, την Αμερική, τον Καναδά, τη Γερμανία και συνεργάζεται και με ξένα συγκροτήματα.
Το 1993 η ΜΙΝΩΣ-ΕΜΙ κυκλοφορεί τη δισκογραφική δουλειά του Μιχαήλ με τίτλο “Αχτίδες” .
Το 1997 τον καλεί ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης ο οποίος εμπνευσμένος από τη φωνή και το λαούτο του Μιχαήλ συνθέτει “Τα τραγούδια της παλιάς πόλης” και στη συνέχεια προκύπτουν και πολλές συμμετοχές του Μιχαήλ ως τραγουδιστής και σολίστας του λαγούτου σε διασκευή και επανέκδοση του έργου του μεγάλου συνθέτη.
Ο Μιχαήλ Τζουγανάκης επηρεασμένος από τη μουσική του τόπου του επέφερε ριζικές αλλαγές και κατάφερε να κάνει τον δικό του ήχο και μουσική δίνοντας έτσι μια άλλη μουσική διάσταση η οποία αγαπήθηκε και αναγνωρίστηκε παγκόσμια.