Εκδηλώσεις
«Στα μονοπάτια της Ακρόπολης»: Την Πέμπτη, 28 Απριλίου στο Αγρίνιο η παρουσίαση του βιβλίου
Ο Δήμος Αγρινίου και η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου παρουσιάζουν το βιβλίο των συμπατριωτών μας Γρηγόρη Τσούνη και Λάμπρου Τσούνη: «Στα μονοπάτια της Ακρόπολης».
Στα είκοσι χρόνια των ερευνών τους ο Γρηγόρης και ο Λάμπρος Τσούνης κατέγραψαν όλα τα σπάνια φυτά και ζώα που απαντούν στα μονοπάτια της Ακρόπολης. Ανακάλυψαν ξανά, ύστερα από εκατό χρόνια που θεωρούνταν εξαφανισμένη, τη Μικρομέρια της Ακρόπολης, ένα από τα πιο σπάνια φυτά στον κόσμο, καθώς βρίσκεται μόνο στον Ιερό Βράχο.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 στις 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (Αναστασιάδη 1, πρώην Τράπεζα Ελλάδος).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
7.30 μ.μ. Έναρξη – Χαιρετισμοί
7:40 μ.μ. Μαίρη Τσιχριτζή Βαϊνά – Εκπαιδευτικός
7:55 μ.μ. Λάμπρος Τσούνης – Περιβαλλοντολόγος, Ωκεανογράφος, Διδάκτωρ Πανεπιστήμιου Πατρών
8:15 μ.μ. Γρηγόρης Τσούνης – Βιολόγος, Ορνιθολόγος, Συγγραφέας
Την εκδήλωση συντονίζει η Δήμητρα Λουκοπούλου, Προϊσταμένη του τμήματος Βιβλιοθηκών και Αρχείων της Παπαστρατείου Βιβλιοθήκης.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Ο Γρηγόρης Τσούνης είναι βιολόγος, ορνιθολόγος και συγγραφέας. Για περισσότερο από σαράντα χρόνια ασχολήθηκε με την προστασία της ελληνικής φύσης, την Περιβαλλοντική Βιολογία και την Ορνιθολογία.
Επιστημονικές έρευνές του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Έχει συνεργαστεί με ελληνικούς και ξένους οργανισμούς σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης.
Σήμερα ασχολείται με τη βιολογική γεωργία. Ταξιδεύει, φωτογραφίζει, αρθρογραφεί και γράφει βιβλία για το ελληνικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.
————————–
Ο Λάμπρος Τσούνης είναι περιβαλλοντολόγος –ωκεανογράφος, MSc. Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών.
Επιστημονικά άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Το 2006, μαζί με τον πατέρα του, ανακάλυψαν το εξαφανισμένο στενότοπο ενδημικό φυτό της Ακρόπολης, τη Micromeria acropolitana.
Σήμερα μελετά την ιχθυοπανίδα των λιμνών της Δυτικής Ελλάδας. Είναι υπεύθυνος έκδοσης και αρθρογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό GreenApple.