Άλλες Ειδήσεις
Μωσαϊκό με ταχίνι και αμύγδαλα
Συστατικά
TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο
50 γρ. μέλι
250 γρ. ταχίνι
50 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. δημητριακά ολικής
50 γρ. cranberries
200 γρ. μπισκότα βρόμης
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
20 γρ. κονιάκ, προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
General
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε πάνω ένα μπολ για να δημιουργήσουμε μπεν μαρί.
Βάζουμε μέσα στο μπολ την κουβερτούρα σε κομμάτια, το light βούτυρο και αφήνουμε το μείγμα να λιώσει αλλά να μην κάψει.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι, τα αμύγδαλα σπασμένα σε κομμάτια, τα δημητριακά, τα cranberries, τα μπισκότα βρόμης, το ξύσμα και προαιρετικά το κονιάκ.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και μεταφέρουμε σε λαδόκολλα. Τυλίγουμε καλά σε ρολό και τυλίγουμε ξανά σε μεμβράνη. Πιέζουμε καλά τη μεμβράνη για να δώσουμε σχήμα στο μωσαϊκό μας και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή στην κατάψυξη για 1-2 ώρες να σφίξει καλά το μείγμα.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com