Άλλες Ειδήσεις
Μπακλαβάς με καρύδι και μέλι

Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 750 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
- 3/4 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 3/4 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 2 κ. σούπας κανέλα
- 1 κ. σούπας γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 σακουλάκι γαρύφαλλα καρφάκια
- 1 ποτήρι νερού μέλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα καρύδια με την ζάχαρη, την κανέλα και το τριμμένο γαρύφαλλο
- Σε ένα ταψί στρώνουμε σαν βάση 2 φύλλα κρούστας και πασπαλίζουμε με το μίγμα καρυδιού.
- Απλώνουμε άλλο ένα φύλλο πασπαλίζουμε πάλι με το μίγμα καρυδιού μετά άλλο ένα φύλλο κ.ο.κ.
- Σκεπάζουμε με 2 φύλλα και χαράζουμε τον μπακλαβά. Τ
- ο ποθετούμε τα καρφάκια γαρύφαλλο σε κάθε κομμάτι
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μπρίκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει αλλά χωρίς να βράσει.
- Περιχύνουμε με το λάδι το μπακλαβά έτσι ώστε το λάδι να πάει παντού (έτσι γίνεται τραγανό)
- Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, στου 170 βαθμούς
Μόλις ψηθεί περιχύνουμε το καυτό γλυκό με το μέλι και το αφήνουμε 1 ώρα περίπου να τραβήξει
cookpad.com
