Πολιτική
Ν. Μπακογιάννη: Κύμα συμπαράστασης στη «μάχη» με τον καρκίνο, πότε ξεκινά θεραπεία
Αισιόδοξη και γεμάτη ευγνωμοσύνη εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη για το «απίστευτο κύμα συμπαράστασης» που εκδηλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από την ανακοίνωσή της για τον καρκίνο
Περισσότερα από 5.000 είναι τα σχόλια και οι ευχές κάτω από την ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, με την οποία δημοσιοποίησε την Δευτέρα την μάχη που καλείται να δώσει με τον καρκίνο.
Στην πρώτη της εμφάνιση μετά την ανακοίνωσή της για το πολλαπλό μυέλωμα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως «ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει κάνει χιλιόμετρα στην πολιτική, έχει την υποχρέωση να πει την αλήθεια και για τα θέματα υγείας του και να στείλει μήνυμα σε όλους τους άλλους, που περνάνε το ίδιο πρόβλημα, ότι δεν είναι μόνοι τους».
«Ο καρκίνος είναι μια αρρώστια, η οποία πολεμιέται σήμερα ακόμη περισσότερο από το παρελθόν» σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζοντας, παράλληλα, πως «δεν θα το βάλουμε κάτω» και «θα δώσουμε και αυτήν την μάχη».
«Εμένα δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου. Ελπίζω όμως να είναι η τελευταία και να μπορέσω και από αυτήν την προσπάθεια να βγω πιο δυνατή».
Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να εκφράσει τις ευχαριστίες της για τα μηνύματα συμπαράστασης από «όλους τους πολιτικούς χώρους», τα οποία όπως υπογράμμισε «είναι τόσο πολύ συγκινητικά και μου δίνουν τόσο πολύ δύναμη που είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων σήμερα».
Ξεκινά θεραπεία την Δευτέρα
Όπως διευκρίνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, η διάγνωση έγινε σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως ξεκαθάρισε, θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της, παράλληλα με την θεραπεία της, την οποία ξεκινά, σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα.
Πρόκειται για ανοσοθεραπεία, η οποία θα εξελίσσεται παράλληλα με την πολιτική δράση της, καθώς όπως υπογράμμισε στο μήνυμά της «αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις. Παράλληλα. Ταυτόχρονα. Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα».
«Δεν είναι ποτέ εύκολο να ακούς ότι έχεις καρκίνο»
Η ανάρτησή της την Δευτέρα συγκίνησε πλήθος φίλων και ψηφοφόρων, αλλά και πολιτικών αντιπάλων που έσπευσαν να δηλώσουν την συμπαράστασή τους παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές.
Αναλυτικά τα όσα έγραψε:
Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.
Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.
Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.
Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο.
Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο.
Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.
Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.
Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.
Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.
Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις. Παράλληλα. Ταυτόχρονα.
Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.
Δεν είναι κάτι παραπάνω. Δεν θα λιποψυχήσουμε. Δεν θ’ αλλάξουμε.
Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.
Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.
Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον.
Τι είναι το πολλαπλό μυέλωμα
Το πολλαπλό μυέλωμα (αλλιώς αποκαλούμενο και πλασμοκύτωμα ή ασθένεια του Kahler) είναι μια κακοήθης μετατροπή των πλασματοκυττάρων. Η αναπαραγωγή αυτών των κυττάρων μέσα στον μυελό των οστών είναι εκτός ελέγχου.
Τα παθολογικά αλλαγμένα πλασματοκύτταρα παράγουν αντισώματα ή και απλά τμήματα αντισωμάτων –τις λεγόμενες παραπρωτεϊνες. Αυτά τα αντισώματα έχουν όλα τις ίδιες φυσικοχημικές ιδιότητες. Παράγονται από έναν λεγόμενο κλώνο πλασματοκυττάρων και έτσι λέγονται μονοκλωνικές πρωτεϊνες.
Η παραγωγή των παραπρωτεϊνών εμποδίζει τον σχηματισμό φυσιολογικών αντισωμάτων, καθιστώντας τον ασθενή πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις.
Παρεμποδίζεται η ανάπτυξη υγειών, αιμοτοποιητικών κυττάρων στο μυελό των οστών. Η απουσία υγειών ερυθρών αιμοσφαιρίων και λευκοκυττάρων έχει ως αποτέλεσμα κούραση (fatigue), αδυναμία, πονοκεφάλους και αυξημένη τάση για λοιμώξεις.
dikaiologitika.gr