Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Μπάρες καραμέλας

Συστατικά

  • 160 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για την καραμέλα

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. μέλι
  • 240 γρ. βούτυρο, σε κύβους
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. κουβερτούρα 65%

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Καλύπτουμε ένα ταψί 30×20 εκ. με αλουμινόχαρτο και βουτυρώνουμε καλά.
  • Στο μίξερ με το φτερό αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει καλά για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  • Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα περνάμε από σήτα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μίξερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά να ενσωματωθούν καλά.
  • Απλώνουμε στον πάτο του ταψιού και ισιώνουμε καλά το ζυμάρι με τα χέρια μας.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει ελάχιστο χρώμα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την καραμέλα

  • Για την καραμέλα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το μέλι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν φτάσει το μείγμα σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 4 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
  • Επαναφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Με ένα ειδικό μαγειρικό θερμόμετρο ελέγχουμε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 115ο C.
  • Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην ψημένη ζύμη και απλώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να πήξει καλά το μείγμα.

Για το σερβίρισμα

  • Αφαιρούμε το μείγμα από το ταψάκι και βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.
  • Κόβουμε σε ακαθόριστα κομμάτια της αρεσκείας μας.
  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί και ρίχνουμε πάνω από τις μπάρες μας.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014