Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά για να μαλακώσουν και να χάσουν την υγρασία τους.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα των λαχανικών, τον δυόσμο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το αυγό, τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Για τη γαρνιτούρα
Τοποθετούμε ένα γουοκ σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το βραστό νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι και βράζουμε για 5-10 λεπτά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε τα μπιφτέκια με το ρύζι, το γιαούρτι, θυμάρι και ελαιόλαδο.