Άλλες Ειδήσεις
Μπισκοτένια τάρτα σοκολάτας με αχλάδια σε σιρόπι
Υλικά
- μπισκότα σοκολάτας τριμμένα: 180 γρ.
- φουντούκια ή καρύδια (ψίχα): 60 γρ., τριμμένα
- κρόκος αυγού:1
- ζάχαρη άχνη: 3 κουταλιές της σούπας
- βούτυρο λιωμένο: 5 κουταλιές της σούπας
Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα
- σοκολάτα κουβερτούρα : 200 γρ.
- αχλάδια σε σιρόπι ή κομπόστα: 400 γρ.
- σιρόπι: 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού (από τα αχλάδια)
- ζάχαρη ξανθή: 3 κουταλιές της σούπας
- βούτυρο: 1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού
- αυγά: 3 χτυπημένα
- βανίλια: λίγη
- καρυδόψιχα ή φουντούκια: 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού χοντροτριμμένα
- σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε τα μπισκότα με τα φουντούκια ή τα καρύδια, τον κρόκο του αυγού, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Τα στρώνετε σε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτα διαμ. 28 εκ. και την αφήνετε στο ψυγείο 30΄. Κατόπιν τρυπάτε σε διάφορα σημεία και ψήνετε τη βάση 10΄ χωρίς τη γέμιση.
- Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: λιώνετε σε ένα σκεύος το σιρόπι, την ξανθή ζάχαρη, τα 2/3 από την κουβερτούρα σε κομματάκια και το βούτυρο. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτετε, χτυπώντας με σύρμα, τα αυγά και τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σκορπίζετε πάνω στη μισοψημένη βάση τους ξηρούς καρπούς και κατόπιν απλώνετε το σοκολατένιο μείγμα. Ψήνετε στο φούρνο 40΄, μέχρι να πήξει η γέμιση.
- Γαρνίρετε τη σοκολατένια τάρτα με τα αχλάδια (αφού στραγγίσετε το σιρόπι και τα κόψετε σε φέτες). Λιώνετε την υπόλοιπη κουβερτούρα και την ανακατεύετε με σιρόπι σοκολάτας. Περιχύνετε την τάρτα και σερβίρετε.
ethnos.gr