Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Μπουρεκάκια με Κιμά

Υλικά

500 γρ φύλλο κρούστας
100 ml ηλιέλαιο
500 γρ. κιμά
7,5 γρ.αλάτι
500 γρ.κρεμμύδια
1 κ.γ μαύρο πιπέρι
350 ml νερό
30 ml λάδι

Εκτέλεση

Σ ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τον κιμά προσθέτουμε το αλάτι και τον σωτάρουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά.Ρίχνουμε το πιπέρι και αφαιρούμε απ τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει για 15- 20 λεπτά.
Παίρνουμε το φύλλο και το κόβουμε στη μέση.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας.
Σ ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και το λάδι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε 1 φύλλο το βρέχουμε με το νερό και το λάδι και ρίχνουμε 1 με 2 κουταλιές κιμά σε όλο το φύλλο.

mporekiamekima1
Βάζουμε 1 καλαμάκι στο πάνω μέρος του φύλλου και τυλίγουμε. Πιάνουμε τις δυο άκρες και τις σουρώνουμε πάνω στο καλαμάκι.

mporekiamekima3mporekiamekima2 mporekiamekima4
Αφαιρούμε το καλαμάκι και βάζουμε το μπουρεκάκι μας στο ταψί.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

mporekiamekima5
Αν έχει περισσέψει μείγμα νερού λαδιού αλείφουμε τα μπουρεκάκια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 35 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τα μπουρεκάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!!!!!!
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με γιαούρτι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

xrysoskoufaki.gr

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014