Άλλες Ειδήσεις
Muffins με φέτα και πάστα ελιάς
Συστατικά
- 3 αβγά, μεσαία
- 150 γρ. γάλα
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. ελιές, σε ροδέλες
- 50 γρ. λιαστές ντομάτες
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 20 γρ. σουσάμι
Για τη σύνθεση
- 50 γρ. πάστα ελιάς
- 300 γρ. τυρί κρέμα
Για το σερβίρισμα
- ελιές, σε ροδέλες
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, 50 γρ. ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Ρίχνουμε το μείγμα του πρώτου μπολ στο μείγμα του δεύτερου και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα για muffins με 12 θέσεις και βάζουμε ειδικά χαρτάκια ψησίματος. Μοιράζουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την πάστα ελιάς. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και στολίζουμε τα μάφιν.
- Σερβίρουμε με ελιές, ρίγανη και ελαιόλαδο
akispetretzikis.com