Άλλες Ειδήσεις
Mug cakes
Συστατικά
90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. κακάο, + έξτρα για τις κούπες
110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά, μεσαία
25 γρ. γάλα, 3,5%
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για τις κούπες
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίριμα
παγωτό βανίλια
πραλίνα φουντουκιού
φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο 2 κούπες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στις 2 κούπες.
Τοποθετούμε μία-μία τις κούπες στον φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε στα 800 Watt για 2 λεπτά.
Συνοδεύουμε τα mug cakes με 1 μπάλα παγωτό, τα περιχύνουμε με την πραλίνα, και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Σερβίρουμε.
akispetretzikis.com