Καλοκαίρι χωρίς τηγανητά κολοκυθάκια δεν γίνεται!
Βρήκαμε την συνταγή που θα μπορέσεις να φτιάξεις τα πιο τραγανά κολοκυθάκια που έχει φάει ποτέ. Θα είναι τόσο τέλεια σαν της ταβέρνας!
Τα τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια είναι τόσο νόστιμα και τόσο δημοφιλή, ιδίως στις ταβέρνες, ώστε πολλές φορές συναγωνίζονται ακόμα και τις τηγανητές πατάτες.
Απολαυστικά, ιδανικά για τα μεσημέρια στην ταβέρνα μαζί με φίλους, με ούζο ή απλά ένα δροσερό αναψυκτικό, τα κολοκυθάκια συνοδεύουν θεσπέσια ψάρια ή κρέας ή τρώγονται σκέτα, με γιαούρτι (ή τζατζίκι για τους πιο παραδοσιακούς).
Το μυστικό για να φτιάξεις τηγανητά κολοκυθάκια σαν της ταβέρνας
Το μυστικό όμως για να γίνουν πολύ τραγανά τα κολοκυθάκια σας είναι στην προετοιμασία τους. Αν θέλετε να κάνετε τα κολοκυθάκια σας τραγανά και πεντανόστιμα, όπως σας τα σερβίρουν σε μια καλή ταβέρνα, χωρίς περιττά λάδια και με κουρκούτι, τότε η λύση είναι μία: κουρκούτι με μπύρα.
Ας δούμε την συνταγή:
Υλικά
- 6 κολοκυθάκια
- 350 ml μπύρα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 200 γρ αλεύρι
- Λάδι για τηγάνισμα