Άλλες Ειδήσεις
Ντοματόπιτα με κασέρι και κεφαλογραβιέρα
Υλικά
- 1 φύλλο ζύμης (για πίτσα, σφολιάτας ή για τάρτες)
- 150 γρ. κεφαλογριαβιέρα τριμμένη
- 350 γρ. κασέρι τριμμένο
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι ντοματοχυμός
- 5-6 φύλλα φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος ή λίγος τριμμένος ξερός
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- 3 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Απλώνετε το φύλλο ζύμης σε αντικολλητική φόρμα ή ταρτιέρα βουτυρωμένη, έτσι ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά και διπλώνετε προς τα μέσα με τα δάχτυλα τα περισσεύματα της ζύμης. Τρυπάτε το φύλλο με πιρούνι σε διάφορα σημεία και βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 15′.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα και τη γέμιση: Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Σβήνετε με το κρασί και τονντοματοχυμό και αφήνετε το κρεμμύδι να μαγειρευτεί έως ότου εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
- Προσθέτετε στη σάλτσα των κρεμμυδιών πιπέρι, το μισό βασιλικό, την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύετε καλά.
- Απλώνετε τα κρεμμύδια πάνω στη ζύμη και κατόπιν ρίχνετε το τριμμένο κασέρι. Από πάνω απλώνετε τις ροδέλες ντομάτας και τις πιέζετε λίγο να μισοβυθιστούν μέσα στο τριμμένο τυρί. Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπό βασιλικό και τη ρίγανη και ψήνετε για 35′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200° C, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να πάρει χρώμα η επιφάνεια της γέμισης.
ethnos.gr