Άλλες Ειδήσεις
Ογκρατέν με λαχανικά και μπεσαμέλ
- 1 κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 κουνουπίδι μικρό
- 2 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια λευκά κομμένα μισοφέγγαρα
- Αλάτι και πιπέρι
- 2500 ml γάλα
- 50 γρ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 100 γρ. γκούντα, τριμμένο
Διαδικασία
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε για 20΄ σε νερό και ξύδι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες για 20΄. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και στο τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το κουνουπίδι μαζί με 1 λίτρο (5 φλιτζάνια τσαγιού) γάλα και το αφήνουμε να βράσει για 15΄. Αφού βράσει, το σουρώνουμε και κρατάμε το γάλα. Στο μίξερ ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, προσθέτοντας 1,5 λίτρο (7 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα και άλλα 500 ml (2 ½ φλιτζάνια τσαγιού) γάλα από αυτό μέσα στο οποίο έβρασε το κουνουπίδι, και τα χτυπάμε μέχρι η μπεσαμέλ να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε τις μισές πατάτες, το μισό κουνουπίδι, το μισό τριμμένο τυρί και το μισό μείγμα μανιταριών και καλύπτουμε ε με την μπεσαμέλ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και τελειώνετε με μία στρώση τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 190°C για 55΄ μέχρι να χρυσαφίσει η μπεσαμέλ. Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.