Άλλες Ειδήσεις
Ομελέτα φούρνου με τυριά
Συστατικά
- 1/2 κρεμμύδι, κόκκινο
- 1 ντομάτα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2 πατάτες, βρασμένες, μέτριες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, +έξτρα για το ταψάκι
- 6 αβγά, μέτρια
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 100 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
- 50 γρ. φέτα, σε μικρά κομμάτια +έξτρα για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC βαθμούς στον αέρα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τη τομάτα στα 4 και αφαιρούμε τα σπόρια. Στη συνέχεια κόβουμε σε κύβους 1 εκ. μαζί με την πιπεριά και τις πατάτες.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά και τη ντομάτα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πατάτες και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά μας σε ένα αντικολλητικό ταψάκι 20 εκ. το οποίο έχουμε λαδώσει καλά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και τα τυριά. Μεταφέρουμε το μείγμα των αυγών στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
- Σερβίρουμε με την υπόλοιπη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
akispetretzikis.com