Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Ομελέτα φούρνου με τυριά

omeleta

Συστατικά

  • 1/2 κρεμμύδι, κόκκινο
  • 1 ντομάτα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 πατάτες, βρασμένες, μέτριες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, +έξτρα για το ταψάκι
  • 6 αβγά, μέτρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
  • 50 γρ. φέτα, σε μικρά κομμάτια +έξτρα για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC βαθμούς στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τη τομάτα στα 4 και αφαιρούμε τα σπόρια. Στη συνέχεια κόβουμε σε κύβους 1 εκ. μαζί με την πιπεριά και τις πατάτες.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά και τη ντομάτα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πατάτες και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά μας σε ένα αντικολλητικό ταψάκι 20 εκ. το οποίο έχουμε λαδώσει καλά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά  με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και τα τυριά. Μεταφέρουμε το μείγμα των αυγών στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
  • Σερβίρουμε με την υπόλοιπη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

akispetretzikis.com

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014