Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Ομελέτα με σπαράγγια

omeleta me

Συστατικά

TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

2 κ.σ. βούτυρο
κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. σπαράγγια
150 γρ. νερό
αβγά, μεσαία
1 κ.γ. δυόσμο
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. δυόσμο
100 γρ. ρόκα
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

General
Τοποθετούμε ένα τηγάνι 28 εκ. σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο. Φροντίζουμε το τηγάνι να έχει μεταλλικό χερούλι για να μπορεί να μπει στον φούρνο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσει.
Κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το σκληρό σημείο. Τα μεταφέρουμε στο τηγάνι, βάζουμε το νερό και σιγοβράζουμε 5-10 λεπτά για να μαλακώσουν τα σπαράγγια και να εξατμιστεί το νερό. Κρατάμε 3 σπαράγγια για το σερβίρισμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και τα σπάμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο, τα αβγά, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε την γραβιέρα.
Για το σερβίρισμα
Με ένα peeler κόβουμε τα σπαράγγια σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε την κρέμα βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη ρόκα, το ελαιόλαδο, απλώνουμε πάνω από την ομελέτα και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014