Connect with us

Βουλή

Ομιλία Μίλτου Ζαμπάρα στην Ολομέλεια της Βουλής

miltos-zabaras-den-kanei-piso-i-kyvernisi-sta-schedia-tis-gia-tin-ektropi-tou-acheloou

Ο Βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας ότι το νομοσχέδιο ξεπερνάει τα όρια της ενσωμάτωσης μιας ευρωπαϊκής οδηγίας αφού με αφορμή αυτή την οδηγία η κυβέρνηση αποδεικνύει την  ανεξάντλητη υποταγή της στους εργοδότες με ένα σκληρά αντεργατικό νομοσχέδιο.

«Την μέρα που θρηνούμε ένα ακόμα θύμα από εργατικό ατύχημα στο Αγρίνιο, ένα 24χρονο εργάτη, ψηφίζεται στη Βουλή ένα αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί το 8ώρο και το 6ήμερο, οδηγεί σε χειρότερες συνθήκες εργασίας και σε ακόμα περισσότερα εργατικά ατυχήματα. Ένα εργασιακό νομοσχέδιο που απορρυθμίζει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις και καταργεί κάθε εργασιακό δικαίωμα. Την ώρα που σε όλη την Ευρώπη οι λαοί στοχεύουν σε μείωση και σε 35 ώρες εργασία την εβδομάδα, η κυβέρνηση τι νομοθετεί; Δωρεάν υπερωρίες, κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου και ευέλικτες μορφές εργασίας».

Στην συνέχεια ο Βουλευτής ανέφερε: «Την ίδια ώρα που οι Έλληνες εργαζόμενοι αποδεδειγμένα δουλεύουν περισσότερες ώρες από τους εργαζόμενους στο μέσο όρο της Ευρώπης, οι δεκατρείς ώρες την ημέρα σε δύο εργοδότες –που πλέον θεσπίζονται από δω και πέρα- θα φέρουν επιπλέον εργατικά ατυχήματα στον ήδη αυξημένο αριθμό εργατικών ατυχημάτων που έχουμε τα τελευταία χρόνια».

Από την ψήφιση του νομοσχεδίου και μετά οι εργαζόμενοι θα εξαναγκαστούν να δουλεύουν 13 ώρες την ημέρα, έξι μέρες την εβδομάδα, με εξάμηνες συμβάσεις, ούτως ώστε να μην μπορούν να έχουν δικαιώματα, χωρίς να μπορούν να μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες και προφανώς χωρίς να έχουν δικαίωμα στην απεργία.

Από τους αγώνες λοιπόν του 1886 του Σικάγο μέχρι τα εργατικά ατυχήματα που πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια –αυτά λένε τα επίσημα στοιχεία- και τους σερβιτόρους μέχρι το λαιμό στη θάλασσα, απέχει ένα αντεργατικό νομοσχέδιο δρόμος.

Τέλος κλείνοντας ο Βουλευτής ανέφερε: «Εμείς θέλουμε ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την ανασύσταση του ΣΕΠΕ και ελεγκτικούς μηχανισμούς, για να ελέγχουν τους παραβατικούς εργοδότες και όχι αγορά εργασίας ζούγκλα. Εμείς θέλουμε τριανταπεντάωρο την εβδομάδα και όχι 13 ώρες την ημέρα. Εμείς θέλουμε καλά αμειβόμενους εργαζόμενους, για να μπορέσουμε με τον τρόπο αυτό να φέρουμε και τα παιδιά μας πίσω από το εξωτερικό που έχουν ξενιτευτεί τα τελευταία χρόνια και όχι εργαζόμενους ζητιάνους».

 

Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Τραπεζιώτης: Συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση για το εργασιακό (Photos)

Advertisement

AgrinioTimes ©2014