Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Παναγιώτης Καψάλης: «Δυστυχώς το Αγρίνιο δεν είναι τόπος για να ζεις, αλλά τόπος για να φεύγεις»

Ο Παναγιώτης Καψάλης του Γ.Α.Σ. Αγρινίου αναδείχθηκε με 11 ψήφους Αντιπρόεδρος της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.ΑΣ. Βόρειας Πελοποννήσου.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου η Παράταξη «Αγρίνιο Μπορείς» τοποθετήθηκε και αναφέρθηκε για επίκαιρα και σημαντικά θέματα που αφορούν την περιοχή και τον Δήμο του Αγρινίου:

Ο Επικεφαλής της Παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς», Παναγιώτης Καψάλης, αναφέρθηκε σε ένα επίκαιρο θέμα το οποίο λόγω και των δύσκολων καιρικών συνθηκών που βιώνουμε στην περιοχή μας και ειδικά στην πόλη του Αγρινίου με τις υψηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν είπε:

«Όλοι όσοι βρεθούμε στην πόλη του Αγρινίου την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών θα διαπιστώσουμε τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν.

Ενώ εκτελούνται έργα με ορίζοντα τουλάχιστον 20 ετών, δυστυχώς η νυν Δημοτική Αρχή δεν μερίμνησε να σχεδιάσει ώστε να αλλάξει τις τοπικές συνθήκες εντός το ιστού της πόλης με την πρόβλεψη τοποθέτησης δέντρων που θα δημιουργούσε ένα μικροκλίμα διαφορετικό και θα δημιουργούσε πιο ανεκτές τοπικές συνθήκες.

Ήδη ολοκληρωμένα τμήματα ανάπλασης που έχουν παραδοθεί για χρήση (Οδός Μπότσαρη, Οδός Βαρνακιώτη, Οδός Βότση κ.λπ.) καταμαρτυρούν την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να μην τοποθετήσει υψηλό πράσινο εντός της πόλης το οποίο το έχει τόσο ανάγκη.

Ενώ το έχουμε προτείνει πολλές φόρες και έχουμε καταθέσει και πρόταση για την δημιουργία θέσεων με υψηλό πράσινο με ενδεικτικά σημεία για το που μπορούν να γίνουν, δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής σχεδιάζετε μόνοι σας δίχως σχέδιο, δίχως αίσθηση της ανάγκης, δίχως αντίληψη της απαίτησης αλλά με κριτήριο το να γίνει κι ότι να είναι. Δεν μπορείτε να μας μιλάτε για βιώσιμη ανάπτυξη σε μια πόλη τσιμεντοποιημένη που δεν μπορεί να ανασάνει.

Δεν μπορείτε να μιλάτε για κατοικήσιμες πόλεις όταν δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις και οι παρεμβάσεις σου δεν σκοπεύουν στη βελτίωση της ευημερίας των κατοίκων και της ελκυστικότητας της πόλης για την εισροή πληθυσμού κι επενδύσεων αλλά στην κατ’ ανάγκη κατανάλωση των υπαρχόντων ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Με πλάκες πεζοδρομίου, κράσπεδα και άσφαλτο μόνο βιώσιμη αστική ανάπτυξη δεν προκύπτει. Η πόλη θέλει πράσινο με δένδρα. Η πόλη θέλει νερό. Το έχει ανάγκη η πόλη και οι πολίτες της, κι εσείς δεν ακούτε, δεν αντιλαμβάνεστε.

Δεν το πράξατε πια και αυτό το χρεώνεστε από τώρα για τα επόμενα χρόνια».

Εν συνεχεία για ένα σημαντικό θέμα που συζητήθηκε και αφορούσε το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. στον Δήμο Αγρινίου, ο ειδικός αγορητής της Παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς», Νίκος Θεοδωρόπουλος, είπε:

«Οι εν λόγω δομές ΕΛ.ΤΑ. Ματαράγκας, Αγίου Κωνσταντίνου και Παναιτωλίου καθώς και του καταστήματος της τράπεζας Αττικής Αγρινίου ήταν και είναι απαραίτητες υπηρεσίες για την εύρυθμη εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου μας.

Θεωρούμε ότι κανένας δεν είναι σύμφωνος με τέτοιες επιλογές, οι οποίες υποβαθμίζουν την περιοχή μας και αποτελεί συνέχεια προηγούμενων επιλογών με κλείσιμο τραπεζών, σχολικών μονάδων, υποβάθμιση Πανεπιστημίου κ.α.

Η επίλυση των θεμάτων αυτών, όσο κι αν αναδεικνύονται από την παράταξη μας στο δημοτικό συμβούλιο, απαιτεί ανάληψη πολιτικής ευθύνης από πάνω προς τα κάτω.

Από την πλευρά μας η ανάληψη ευθύνης που μας αναλογεί είναι να αναδεικνύουμε αυτά τα θέματα έγκαιρα στο δημοτικό συμβούλιο και ζητάμε την ανάληψη πρωτοβουλιών από την κεντρική εξουσία για την επίλυση τους».

Συμπληρώνοντας με τοποθέτηση επί του ίδιου θέματος ο Επικεφαλής της Παράταξης, Παναγιώτης Καψάλης, είπε:

«Δυστυχώς διαπιστώνω πως ως Δημοτικό Συμβούλιο ερχόμαστε πάντα να συζητήσουμε τα θέματα και το πως θα κινηθούμε αφού έχουν αποφασισθεί και ήδη δρομολογηθεί οι εξελίξεις κι εμείς τρέχουμε να δείξουμε το ενδιαφέρον μας εκ των υστέρων.

Πάντα δεν αναζητούμε την αιτία αυτής της κατάληξης αλλά τον τρόπο αποποίησης ευθυνών.

Μπορεί να είναι μια κεντρική απόφαση αυτή που πάρθηκε για το κλείσιμο ορισμένων καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως στην επιλογή για κλείσιμο των πρώτων καταστημάτων είναι και σε περιοχή του Δήμου Αγρινίου, και αυτό δείχνει πολλά για τον τόπο μας και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί επιλέχθηκαν αυτά τα καταστήματα.

Να μην μείνουμε στην απλή συζήτηση του θέματος με την κατάληξη ενός ψηφίσματος που θα πράξουμε το αυτονόητο και να καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και την αποστολή του στον αρμόδιο Υπουργό.

Επίσης όλοι γνωρίζουμε πως στις 28 Ιουλίου είναι και η τελευταία ημέρα λειτουργίας του καταστήματος Αγρίνιου της Τράπεζας Αττικής.

Η εν λόγω τράπεζα με ένα και μοναδικό κατάστημα στην πόλη μας, τα μαζεύει και φεύγει από την πόλη του Αγρινίου. Το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. και το κλείσιμο του καταστήματος της Αγρινίου της Τράπεζας Αττικής, δείχνει κάτι και το μήνυμα αυτών των αρνητικών εξελίξεων πρέπει να μας αφυπνίσει.

Αυτά είναι τα στοιχεία που πρέπει να αναλύσουμε εφόσον όμως αντιληφθούμε, πως εδώ στον τόπο μας, κάτι δεν γίνεται σωστά. Θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο σχεδιασμός και οι στόχοι που έχουν τεθεί, ώστε να αφυπνιστούμε, να ανασχεδιάσουμε και να διεκδικήσουμε.

Να διεκδικήσουμε με ένα διεκδικητικό πλαίσιο ρεαλιστικό και ισχυρό που θα μπορέσει να φέρει αποτέλεσμα για να ισχυροποιήσει τον τόπο μας ώστε να μη χάνει δομές και υπηρεσίες, να μην υποβαθμίζονται επιχειρήσεις και να αναγκαστικά να οδηγούνται σε κλείσιμο ή να μετακομίζουν, να μην αναγκάζονται πολίτες μας να φεύγουν και να αναζητούν αλλού δουλειά.

Επί Δημοτικής σας θητείας κύριε Δήμαρχε συμβαίνουν όλα αυτά κι εσείς είστε που χρεώνεστε αυτή την εξέλιξη.

Όσο κι αν αποποιείστε την ευθύνη από πάνω σας, η ιστορία γράφει πως αυτά που γίνονται, γίνονται επί θητείας σας και ο τόπος μαραζώνει.

Επιτέλους να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν και είναι αρκετές διότι αυτή η εξέλιξη είναι συνυφασμένη με τα στατιστικά στοιχεία του τόπου μας και του Δήμου μας που διοικείτε 9 χρόνια και σύμφωνα με όσα βιώνουμε, ο τόπος πιά που ζούμε δεν είναι τόπος για να ζεις αλλά τόπος για να φεύγεις».

 

Διαβάστε επίσης: Ν. Ανδρουλάκης: «Προσπάθησαν τρεις φορές να με παγιδεύσουν με Predator»

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014