Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Pancakes χωρίς γλουτένη

tiganites xoris glouteni 19 4 22

Συστατικά

350 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη, γ.ο.χ.
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. αλάτι
αβγό, μεσαίο
20 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300-400 γρ. γάλα, 3,5%
2 κ.σ. ηλιέλαιο, για το ψήσιμο
Για το σερβίρισμα
βούτυρο
μέλι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε το αβγό, το λιωμένο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας, τα 300 γρ. γαλά, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό, ρίχνουμε σιγά-σιγά λίγο γάλα από τα υπόλοιπα 100 γρ. μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.
Τοποθετούμε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο στο τηγάνι και βάζουμε 3-4 γεμάτες κουταλιές από το μείγμα αφήνοντας κενό μεταξύ τους καθώς θα απλώσουν λίγο καθώς μαγειρεύονται.
Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.
Αφαιρούμε τα pancakes από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα.
Για το σερβίρισμα
Βάζουμε τα pancakes σε πιάτα, τοποθετούμε από πάνω ένα κομμάτι βούτυρο και περιχύνουμε με μέλι.
Σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014