Άλλες Ειδήσεις
Παραδοσιακός χαλβάς
Συστατικά
TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
350 γρ. ταχίνι
260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. γλυκόζη, ή μέλι
70 γρ. νερό
1 βανιλίνη
120 γρ. αμύγδαλα, ψημένα, προαιρετικά
20 γρ. κακάο, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα
μέλι
χυμό λεμονιού
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
General
Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη ή το μέλι, το νερό και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να γίνεται καραμέλα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σε τρεις δόσεις στο μπολ με το ταχίνι ανακατεύοντας πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τη βανιλίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει το μείγμα.
Προαιρετικά, είτε προσθέτουμε τα ψημένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά, είτε χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ισομερή μείγματα, προσθέτουμε στο ένα μείγμα το κακάο, ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί, και τέλος ενώνουμε τα 2 μείγματα ανακατεύοντας ελαφρά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα για χαλβά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με μέλι ή χυμό λεμονιού.
akispetretzikis.com