Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Παρφέ βανίλιας

screenshot 3 768x500 4

Συστατικά

100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
αβγά, μέτρια
100 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
50 γρ. αμύγδαλα, ωμά
50 γρ. cranberries, αποξηραμένα
20 γρ. καρύδα, σε flakes

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το αμύγδαλο φιλέ και αφήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να καβουρδιστεί. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα για να μην καεί το αμύγδαλο.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ, και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και να μοιάζει με σαντιγί.
Μεταφέρουμε τη σαντιγί σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη, και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Τα ασπράδια τα κρατάμε για να τα χρησιμοποιήσουμε σε άλλες συνταγές.
Βάζουμε τους κρόκους στον ίδιο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το νερό και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί το σιρόπι.
Ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά με τη μορφή κορδονιού στον κάδο με τους κρόκους ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα. Χτυπάμε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος για 5-7 λεπτά επιπλέον.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
Προσθέτουμε στον κάδο το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού, το καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και τη σαντιγί σε δόσεις.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη η οποία θα πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια του παγωτού, και βάζουμε στην κατάψυξη να σφίξει για 8-10 ώρες.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα ωμά αμύγδαλα, αποξηραμένα cranberries και flakes καρύδας.
akispetretzikis.com
Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014