Άλλες Ειδήσεις
Πατατοσαλάτα με γιαούρτι
Συστατικά
- 6 πατάτες, μεγάλες
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
- μαϊντανό, λίγο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- χυμό λεμονιού, από 1 1/2 λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 1/2 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- πάπρικα, λίγη, γλυκιά
- 1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 καρότο, βρασμένο, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ευχαριστούμε το μέλος μας Yorgos Karkas για την νόστιμη συνταγή!
- Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.
- Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, ίσα που να σκεπάζει τις πατάτες και φέρνουμε σε βρασμό. Όταν το νερό αρχίζει να βράζει προσθέτουμε αρκετό αλάτι και τις πατάτες.
- Βράζουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι.
- Όσο βράζουν οι πατάτες, κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μεσαίο καρέ.
Για τη σως γιαουρτιού
- Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ, αρκετό πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Όταν οι πατάτες έχουν βράσει τις σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό. Ρίχνουμε στις πατάτες τα υπόλοιπα λαχανικά και το μείγμα γιαουρτιού.
- Ανακατεύουμε καλά πιέζοντας ταυτόχρονα τις πατάτες.
- Συμπληρώνουμε με αλατοπίπερο ή χυμό λάιμ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
akispetretzikis.com