Δυτική Ελλάδα
Πάτρα: Σύμπτωση μυστήριο για τους θανάτους των τριών παιδιών – Νέα στοιχεία
Λύση στον γρίφο θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα θα δώσει η έρευνα που έχει ξεκινήσει από τις αρχές. Η οικογένεια με μία σκληρή ανακοίνωση ζητά να μπει τέλος στη σεναριολογία ενώ δίνει απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου των κοριτσιών.
Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Βήμα», η αστυνομία εξετάζει τις συμπτώσεις που υπάρχουν σε αυτήν την υπόθεση προσπαθώντας να βρουν εξηγήσεις. Όπως ανέφερε οι συμπτώσεις αφορούν τον θάνατο των κοριτσιών από αιφνίδιο θάνατο, οι συνθήκες θανάτου χωρίς την παρουσία γιατρών, οι ενδείξεις από τον απινιδωτή.
Η σύμπτωση που ερευνούν τις αρχές
Μία ακόμα σύμπτωση που εξετάζουν οι αρχές είναι ότι και οι τρεις θάνατοι συνέβησαν Σάββατο ή Κυριακή όπως και άλλα ιατρικά περιστατικά που συνέβησαν στα κορίτσια. Όπως ανέφερε στο MEGA τα Σαββατοκύριακα υπάρχει μικρότερη παρουσία ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, με ό,τι και να σημαίνει αυτό.
Ακόμα υπάρχουν ιατρικά ζητήματα στο οικογενειακό περιβάλλον όπως και νοσηλείες που εξετάζονται. Ένα από αυτά τα σοβαρά ιατρικά ζητήματα συνέβη λίγο πριν αποβιώσει η Ίριδα.
Γιατί μπορεί να μείνει ανεξιχνίαστη η υπόθεση
Υπαρκτή είναι η πιθανότητα να μείνει ανεξιχνίαστη η υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παραθέτουν οι επιστήμονες. Και γι’ αυτό υπάρχουν οι εξής λόγοι:
Ο Καθηγητής Παθολογίας και Καρδιολογίας, Περικλής Νταβλούρος, που είναι γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, τόνισε στον ΑΝΤ1, ότι «στον αιφνίδιο θάνατο παιδιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με ελληνική μελέτη, ευθύνεται κυρίως η καρδιά, όμως υπάρχουν και άλλα αίτια». «Σε πολλές περιπτώσεις, παρά τις εξετάσεις και την ενδελεχή έρευνα, μπορεί και να μην βρούμε ποτέ τίποτα. Μεγάλο ποσοστό τέτοιων περιστατικών παραμένει ανεξιχνίαστο», επεσήμανε με νόημα ο ίδιος.
Κλειδί στο θρίλερ των «Πατρών» εμφανίζεται η ενεργοποίηση του βηματοδότη της άτυχης Τζωρτζίνας
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, υπογράμμισε πως «ένας προγεννητικός έλεγχος το πιθανότερο είναι να μην μας βοηθούσε να βρούμε κάτι, εκτός εάν κάποιος στην οικογένεια είχε κάποιο γνωστό πρόβλημα».
Προσέθεσε ότι «δεν είναι κληρονομικές όλες οι γονιδιακές παθήσεις. Το ότι δεν έδειξε κάτι ο γονιδιακός έλεγχος δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα», ενώ επανέλαβε εμφατικά πως «ποσοστό έως 30% των θανάτων παιδιών και νέων, παραμένει ανεξιχνίαστο σε όλον τον κόσμο».
Στο ίδιο μήκος κύματος περίπου και η γιατρός γενετικής Ελένη Φρυσίρα η οποία δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ η προσπάθεια εξιχνίασης των θανάτων δεν είναι πάντα εύκολη. «Υπάρχουν και τεχνικής φύσεως προβλήματα που μπορεί να δυσκολεύουν ένα σαφές αποτέλεσμα». Ωστόσο όπως πρόσθεσε η ίδια «υπάρχουν και άλλοι επιγενετικοί παράγοντες που επηρεάζουν», είπε η κ. Φρυσίρα και συμπλήρωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι την ανακοίνωση των τελικών ευρημάτων».
in.gr