Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Πένες φούρνου με τυριά και μπέικον

penes

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 ml κρασί κόκκινο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 200 ml νερό
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. πένες, βρασμένες
  • 2 κλ. φύλλα βασιλικού
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C  στον αέρα.
  • Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει τραγανό και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα τοματίνια (μπορούμε ή να τα πιέσουμε με τα δάχτυλά μας την ώρα που τα προσθέτουμε ή να τα σπάσουμε με μία κουτάλα για να βγάλουν τα ζουμιά τους).
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
  • Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία.
  • Έπειτα προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα μας τις πένες μας και τα φύλλα βασιλικού.
  • Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε μία στρώση με τις μισές πένες και πασπαλίζουμε, από πάνω, με το μισό από το κάθε τυρί μας. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το τυρί και να πάρει χρώμα.
  • Αν θέλουμε σερβίρουμε με επιπλέον βασιλικό.

akispetretzikis.com

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014