Connect with us

Υγεία

Το περίεργο σύμπτωμα που προκαλεί στα παιδιά η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού «Αρκτούρος»

nosokomeio paidi

Το περίεργο σύμπτωμα που προκαλεί στα παιδιά η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού «Αρκτούρος»

Ένα απρόσμενο σύμπτωμα στα παιδιά, προκαλεί ο «Αρκτούρος», η  νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον του κορωνοϊού, που «σαρώνει» ήδη την Ινδία, ενώ έφτασε και στη Βρετανία.

Η υπερμεταδοτική αυτή παραλλαγή, που αναδύθηκε τον Ιανουάριο, έχει ανιχνευθεί και σε άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία, όμως τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι λιγοστά. Πάντως, σύμφωνα με τους ίδιους, η μετάλλαξη αναμένεται σύντομα να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Πολλά κρούσματα στα παιδιά – Το περίεργο σύμπτωμα

Προς το παρόν έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό τα νοσοκομεία της Ινδίας, και ο παιδίατρος Dr. Vipin Vashishtha, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών της Ινδικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σε αναρτήσεις του στο Twitter ενημέρωσε, σύμφωνα με το iatropedia,  πως ο «Αρκτούρος» προκαλεί πολλά κρούσματα στα παιδιά.

Μάλιστα στα νήπια έχει αρχίσει να αναδύεται ένας ιδιαίτερος φαινότυπος, καθώς η νέα υποπαραλλαγή του κοροναϊού προκαλεί:

-Υψηλό πυρετό
-Βήχα
-Κνησμώδη επιπεφυκίτιδα

Η επιπεφυκίτιδα αυτή δεν προκαλεί πύον, αλλά έντονη δακρύρροια που κάνει τα βλέφαρα των παιδιών να «κολλάνε» μεταξύ τους. Το σύμπτωμα αυτό δεν είχε παρατηρηθεί στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, τόνισε ο Dr. Vashishtha.

Τι λέει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) παρακολουθεί επί του παρόντος τον Αρκτούρο, επιστημονικά γνωστό ως XBB.1.16.

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Ιανουαρίου, με τους αξιωματούχους να λένε ότι έχει κάποιες μεταλλάξεις που προκαλούν ανησυχία.

Η Dr Maria Van Kerkhove, τεχνική επικεφαλής Covid του ΠΟΥ, δήλωσε ότι «κυκλοφορεί εδώ και μερικούς μήνες. Δεν έχουμε δει αλλαγή στη σοβαρότητα σε άτομα ή σε πληθυσμούς, αλλά γι’ αυτό έχουμε αυτά τα συστήματα».

Και προσέθεσε πως «έχει μία επιπλέον μετάλλαξη στην πρωτεΐνη spike, η οποία σε εργαστηριακές μελέτες δείχνει αυξημένη μολυσματικότητα, καθώς και πιθανή αυξημένη παθογένεια».

in.gr

 

Διαβάστε επίσης: Επίδομα Παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα – Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Advertisement

AgrinioTimes ©2014