Connect with us

Επιστήμες

Περιφερειακό Δίκτυο για το έργο CI NOVATEC στα Καλάβρυτα

ci novatec kalavruta

Το Περιφερειακό Δίκτυο της πιλοτικής περιοχής των Καλαβρύτων συγκροτήθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου «CI NOVATEC-Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism Ecosystems». Σκοπός του έργου είναι η αξιολόγηση των εμπειριών των επισκεπτών σε σχέση με τις υπηρεσίες που τους παρέχονται και η καταγραφή αυτών μέσω σύγχρονων εργαλείων.

Στη συνάντηση των εταίρων που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της Τουριστικής Πολιτικής της Περιφέρειας και στον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Επίσης, αναφέρθηκε επιγραμματικά στο Στρατηγικό Σχέδιο της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στη σημαντική συμβολή του Περιφερειακού Δικτύου εστίασε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς επισημαίνοντας ότι θα αποτελέσει τον πυρήνα της δικτύωσης και της εξωστρέφειας, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καινοτομίας καθώς και της αποτελεσματικής συνέργειας μεταξύ των μελών του Δικτύου του έργου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στη διάρκεια των εργασιών εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η υπεύθυνη του έργου Βίκυ Καραπάνου, παρουσίασε στα μέλη του Περιφερειακού Δικτύου των Καλαβρύτων, την αναγκαιότητα σύστασης και ύπαρξης του Δικτύου, ενώ έγινε εκτεταμένη αναφορά, στα άρθρα του Πρωτόκολλου Συνεργασίας και του Καταστατικού, που ορίζουν το κοινό πλαίσιο συνεργασίας και συνύπαρξης μεταξύ των μελών.

Ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ιωάννης Γιαλελής, εκτίμησε ότι η συγκρότηση Δικτύου θα κινητοποιήσει τις τοπικές συνέργειες του Τουρισμού, ενώ ο επιστημονικός συνεργάτης Δημήτρης Καραδήμας παρουσίασε την πρώτη δοκιμαστική πλατφόρμα του έργου CI-NOVATEC.

Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Καλαβρύτων Νικόλαος Μαγκαφάς, η Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Παΐων Στέλλα Πανουτσακοπούλου, ο Πρόεδρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού Γρηγόρης Ιατρού, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Σπηλαίου των Λιμνών Σωτήρης Δουκλιάς και το στέλεχος της «ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε» Μαρία Καλογήρου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, των Συλλόγων Ορειβασίας – Χιονοδρομίας Καλαβρύτων, Οδοντωτού Σιδηρόδρομου Διακοπτού-Καλαβρύτων, των Λειβαρτζινών Αθήνας, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κερπινής, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πριολίθου, του Συλλόγου Γορτυνίας «Ο Λάδωνας», του Σκακιστικού Ομίλου Καλαβρυτινών, του Συλλόγου Παΐων, του Χιονοδρομικού Κέντρου των Καλαβρύτων, του Λαογραφικού & Ιστορικού Μουσείου, του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών, του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών και της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων.

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν ακόμη η Νάντια Λάνταβου (οικονομική υπεύθυνη) και η Μαρία Μιχαλοπούλου.

 

Το έργο CI NOVATEC

Το CI NOVATEC-Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism Ecosystems» υλοποιείται στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Interreg Ελλάδα Ιταλία 2014 – 2020.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ο επικεφαλής εταίρος του προγράμματος σε συνεργασία με δύο Έλληνες εταίρους, το Πανεπιστήμιο Πατρών – Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και την Περιφέρεια Ηπείρου, και δύο ιταλούς εταίρους την Περιφέρεια Απουλίας – Τμήμα Οικονομίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Εδάφους και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπάρι. Συνεργαζόμενοι εταίροι είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπρίντιζι.

Ο σκοπός του έργου είναι η καταγραφή και η αξιολόγηση των εμπειριών των επισκεπτών σε σχέση με τις υπηρεσίες που τους παρέχονται. Η συλλογή των δεδομένων θα γίνει μέσω σύγχρονων εργαλείων, που αποτελούνται από κινητές εφαρμογές για τον επισκέπτη και θα ανακτούν τα δεδομένα μέσω φορμών ερωτηματολογίου. Ακολούθως μέσω της Πλατφόρμας Πελατειακής Ευφυΐας, θα γίνεται η κατηγοριοποίηση, ανάλυση και εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Μέσα από τη γνώση της αντίδρασης του τουρίστα-επισκέπτη, θα μπορούν οι διαχειριστές των αναγνωρίσιμων σημείων των πιλοτικών περιοχών (αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, πολιτιστικών μνημείων κ.λ.π.) να βελτιωθούν διοικητικά και οργανωτικά, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις να ενισχυθούν επιχειρηματικά, ενώ τα Μέλη των Περιφερειακών Δικτύων θα έχουν τη δυνατότητα να καταρτιστούν μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων που πρόκειται να διενεργηθούν στις τρεις πιλοτικές περιοχές (Καλάβρυτα-Αρχαία Ολυμπία-Ναύπακτος).

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014