Άλλες Ειδήσεις
Πικάντικη σαλάτα με κοτόπουλο και μανιτάρια
Συστατικά
Για το dressing
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
20 γρ. τζίντζερ
1/2 πιπεριά τσίλι
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
1 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
100 γρ. ντοματίνια
100 γρ. πράσινη σαλάτα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύσμα και το χυμό από τα λάιμ, το τζίντζερ και την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και προσθέτουμε πολύ αργά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνέχεια.
Βάζουμε το 1/3 από το dressing σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει, ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Μόλις πάρουν χρώμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά.
Κόβουμε το κοτόπουλο πολύ λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε το 1/3 από το dressing και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά. Σβήνουμε με το χυμό από λάιμ και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Βάζουμε το υπόλοιπο dressing στο μπολ σερβιρίσματος, προσθέτουμε την πράσινη σαλάτα, τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και τα ντοματίνια κομμένα σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το νερό και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε, και σερβίρουμε.
akispetretzikis