Άλλες Ειδήσεις
Πιπεράτα κιμαδοπιτάκια ρολό
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 450 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 κόκκινες πιπεριές και 1 πράσινη, καθαρίσμενε, ψιλοκομμένες
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες χωρίς υγρά
- 200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
- Ρίχνετε και τον κιμά προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται και τον ροδίζετε καλά. Προσθέτετε και τις ντομάτες και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε τον μαϊντανό και το τυρί και ανακατεύετε.
- Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Αλείφετε κάθε ένα φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και το διπλώνετε στη μέση. Βάζετε 2 κουταλιές από τη γέμιση και τυλίγετε σε ρολό. Βρέχετε την άκρη του φύλλου με λίγο νερό για να κολλήσει.
- Απλώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε στη σειρά τα ρολάκια. Τα αλείφετε από πάνω με ελαιόλαδο και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 45′.
ethnos.gr