Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Πιπεράτα κιμαδοπιτάκια ρολό

screenshot 3 768x500 1 1

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 450 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 κόκκινες πιπεριές και 1 πράσινη, καθαρίσμενε, ψιλοκομμένες
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες χωρίς υγρά
  • 200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
  2. Ρίχνετε και τον κιμά προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται και τον ροδίζετε καλά. Προσθέτετε και τις ντομάτες και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε τον μαϊντανό και το τυρί και ανακατεύετε.
  4. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Αλείφετε κάθε ένα φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και το διπλώνετε στη μέση. Βάζετε 2 κουταλιές από τη γέμιση και τυλίγετε σε ρολό. Βρέχετε την άκρη του φύλλου με λίγο νερό για να κολλήσει.
  5. Απλώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε στη σειρά τα ρολάκια. Τα αλείφετε από πάνω με ελαιόλαδο και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 45′.

 

ethnos.gr

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014