Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με γαρίδες και θαλασσινά

archeio lipsis

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 8 πιπεριές Φλωρίνης
  • 12 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. ντοματίνια
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο λαχανικών, αραιωμένο σε 1 ποτήρι ζεστό νερό
  • 1 1/2 φλιτζ. ρύζι για γεμιστά
  • 500 γρ. γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 200 γρ. μύδια, ψίχα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οι πιπεριές Φλωρίνης γεμίζονται με θαλασσινά και γίνονται ένα νοστιμότατο και εντυπωσιακό σε εμφάνιση ορεκτικό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τους σπόρους, τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι και κόβουμε ελαφρά να σχηματιστεί μια τσεπούλα. Κρατάμε τα κομματάκια της πιπεριάς που περισσεύουν, τα κόβουμε κυβάκια και τα αφήνουμε στην άκρη για να τα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση. Ψήνουμε τις πιπεριές για 10΄, αφού πρώτα τις αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 5΄. Ρίχνουμε το ρύζι, αφήνουμε για 3΄ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και αφήνουμε να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Βήμα 3

Στη συνέχεια ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε το ρύζι να βράσει για 10΄. Αφού η γέμιση έχει χυλώσει και έχει μισοβράσει το ρύζι, γεμίζουμε τις πιπεριές και ψήνουμε για άλλα 10΄ στον φούρνο. Σερβίρονται χλιαρές ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

olivemagazine.gr

Advertisement

AgrinioTimes ©2014