Άρθρα-Απόψεις
Πιπεριές με μοτσαρέλα, τσίλι και κουκουνάρι
Συστατικά
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. μοτσαρέλα
Για το dressing
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 σκ. σκόρδο, σπασμένη
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ και τo αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε το σπόρια και αλείφουμε κάθε μισό τους κομμάτι με λίγο λάδι.
- Τις βάζουμε με την κομμένη πλευρά να ακουμπάει σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να καίγονται και να μαλακώνουν οι πιπεριές.
- Κόβουμε κάθε μοτσαρέλα σε τρία κάθετα κομμάτια.
- Γυρίζουμε τα κομμάτια από τις πιπεριές ανάποδα και τοποθετούμε σε κάθε ένα μέσα ένα κομμάτι μοτσαρέλα.
- Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί και να μαλακώσουν οι πιπεριές.
- Σερβίρουμε τις πιπεριές ραντίζοντάς τες με τη σάλτσα.
Tip
Σερβίρουμε με καβουρδισμένο κουκουνάρι.
akispetretzikis.com