Άλλες Ειδήσεις
Πίτα με τρεις γεμίσεις
Συστατικά
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
- 100 γρ. ελαιόλαδο
Για την 1η γέμιση
- 1 κ.γ. νοστιμιά
- 100 γρ. μπέικον
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- θυμάρι, φρέσκο
- 1 σκ. σκόρδο
- 400 γρ. μανιτάρια champignon
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- πιπέρι
Για την 2η γέμιση
- 1/2 κ.γ. νοστιμιά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο
- 200 γρ. σπανάκι
- δυόσμο, φρέσκο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 200 γρ. τυρί κρέμα
Για την 3η γέμιση
- 1/2 κ.γ. νοστιμιά
- 350 γρ. κοτόπουλο, έτοιμο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. κάρι
- 50 γρ. λιαστή ντομάτα
- 300 γρ. ανθότυρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την πρώτη γέμιση
- Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε κυβάκια, ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο, σκόρδο ψιλοκομμένο, μανιτάρια σπασμένα σε κομμάτια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πιπέρι, τη νοστιμιά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη δεύτερη γέμιση
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, πράσο ψιλοκομμένο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, μαραθόσπορο και σοτάρουμε για να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε ξύσμα από λεμόνι, τυρί φέτα και νοστιμιά. Με ένα πιρούνι σπάμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για την τρίτη γέμιση
- Στο τηγάνι προσθέτουμε το κοτόπουλο, ελαιόλαδο, τη νοστιμιά, σκόρδο ψιλοκομμένο και με μία κουτάλα σπάμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
- Ρίχνουμε κάρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη και σπάμε το ανθότυρο σε χοντρά κομμάτια.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Σε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. ρίχνουμε ελαιόλαδο. Στρώνουμε ανά δύο τα τέσσερα φύλλα κρούστας. Πασπαλίζουμε ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
- Όταν στρώσουμε το πέμπτο φύλλο κρούστας, ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις 3 γεμίσεις. Απλώνουμε την κάθε μία στο 1/3 της επιφάνειας του ταψιού με τα φύλλα. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων κρούστας προς τα μέσα και πιέζουμε με τα χέρια μας.
- Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο που περισσεύει στην επιφάνεια της πίτας.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com