Κοινωνία
Πρέβεζα: Συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων εργατών από τα Συνταξιουχικά Σωματεία
Τα Δ.Σ των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ Ν. Πρέβεζας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις δυο οικογένειες των αδικοχαμένων νέων εργατών , στο ιχθυοτροφείο ΧΟΧΛΑ ΑΕΒΕ , και εύχονται την ταχεία ανάρρωση του τραυματία.
Η ανατριχιαστική αναφορά της συζύγου όχι μόνο μας σοκάρουν αλλά και μας εξαγριώνουν γιατί ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.
<<θα μας βρείτε κάρβουνο >> κύριοι <<κυβερνητικοί Σταθεροποιητές>> (τωρινοί και προγενέστεροι )των κερδών και του ψωμιού των αφεντικών σας , είχε προειδοποιήσει ο ένας αδικοχαμένος εργάτης.
Το προηγούμενο ατύχημα το 2016 τι έγινε ; οι υπηρεσίες του νομού Πρέβεζα δεν το έμαθαν ; ή μήπως δεν δούλευε το τηλέφωνο ανωνύμων καταγγελιών 1555 του υπουργείου Εργασίας;
Τώρα κύριοι <<κυβερνητικοί Σταθεροποιητές>> τι θα πείτε στα παιδιά τους;
Ήταν η κακιά ώρα;
Ήταν απρόσεκτοι;
Ήταν πλεονέκτες που πήγαν για δουλειά την Κυριακή;
Τι από όλα αυτά και άλλα πολλά που άρχισαν να σχεδιάζονται από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας , για να αποποιηθούν τις τραγικές ευθύνες τους;
Θα τους πείτε , πως λόγω ΚΟΣΤΟΥΣ δεν προσλαμβάνουν υπαλλήλους για να στελεχωθούν οι ελεκτικοί μηχανισμοί;
Θα τους πείτε πως λόγω ΚΟΣΤΟΥΣ έχετε υποβαθμίσει και συρρικνώσει τους ελεκτικούς μηχανισμούς , για να μην βρίσκει ο εργαζόμενος τα δίκια του;
Θα τους πείτε πως λόγω ΚΟΣΤΟΥΣ την επιθεώρηση εργασίας ( που είχαμε κατακτήσει με τους αγώνες μας ) την μετατρέψατε σε !!!Ανεξάρτητη Αρχή!!!, για να ανεξαρτητοποιηθεί η ασυδοσία των εργοδοτών;
Θα τους πείτε πως λόγο ΚΟΣΤΟΥΣ δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής στους τόπους δουλειάς , γιατί τα αφεντικά είναι φτωχά;
Θα τους πείτε τέλος ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΟΙ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ;
Κύριοι <<κυβερνητικοί Σταθεροποιητές >>( προηγούμενοι και επόμενοι) ξέρουμε από προηγούμενα ατυχήματα πως το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο , ακόμα ξέρουμε πολύ καλά πως το φιλότιμο σας δεν έχει ίσο κόκαλο , και το μόνο που θα ψελλίσετε είναι ότι λυπάστε !!!!
Για ένα να είστε σίγουροι πως από τρηφερουδια θα μάθουν πως οι ΖΩΗ δεν κοστολογείτε , γιατί δεν θα ξανανιώσουν το χάδι του πατέρα τους.
- Απαιτούμε τώρα να στηριχθούνε οι οικογένειες και τα παιδιά των αδικοχαμένων εργατών .
- Να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις που θα διασφαλίζουν το κατώτερο μεροκάματο ,θα καταργεί το ωράριο λάστιχο , με ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες δουλειά , για μια ζωή με δικαιώματα.
- Να επανδρωθούνε οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί με επαρκές προσωπικό
- Να υπάρχουν γιατροί εργασίας και τεχνικοί ασφαλείας σε όλους τους χώρους δουλειάς
Συνάδελφοι εργαζόμενοι δεν ήσαστε ραγιάδες γραφτείτε τώρα στα σωματεία σας , μάθετε τα δικαιώματά σας από τα σωματεία σας και όχι από τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια των τηλεοράσεων , έχετε την δύναμη να ανατρέψετε με την μαζικοποίηση των σωματείων σας πως το <<ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ>>.
Καλούμε τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των σωματείων της Πρέβεζας την πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 7,30 μ.μ. στο δημαρχείο για να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας να δυναμώσουμε τον αγώνα των παιδιών μας , για να μην επιστρέφουν σακατεμένα στα σπίτια τους και στις οικογένειες τους , αλλά ούτε και στο κασόνι (την μεγαλύτερη κατάρα για τον γονιό ) , για μια ζωή ανθρώπινη με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΟΝΕΙΡΑ.
Για να μην κουκουλωθεί και αυτό το νέο εργοδοτικό έγκλημα.
Τα ΔΣ των Συνταξιουχικών Σωματείων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ