Ένα πρόγευμα μπορεί να είναι πολύ απλό αλλά μπορεί να είναι και γεμάτο με γεύσεις και συνταγές ευωδιαστές, με συνδυασμούς ευφάνταστους και με πολλές ιδέες για το σερβίρισμα. Αυγά μάτια με κρεμμύδια και πιπεριές, μια δυναμωτική μπάρα δημητριακών, μυρωδάτος καφές, χυμός, τσάι του βουνού ή μια ζεστή σοκολάτα. Έτσι απολαμβάνουμε ένα πλούσιο πρωινό.
Συμπληρώνουμε με ό,τι επιθυμούμε από τα εξής: pancakes με κομμάτια σοκολάτας, κανέλα και μπανάνες, καφέ της αρεσκείας μας, χυμό καρότου ή πορτοκαλιού, μαύρο τσάι, φρέσκα φρούτα εποχής, φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού, που μπορούμε να φτιάξουμε οι ίδιοι, γκρανόλα με αποξηραμένες φράουλες, πράσινα σαλατικά για την ομελέτα (ρόκα και βαλεριάνα είναι τα πιο ταιριαστά), σταφιδόψωμο, λεπτοκομμένες φέτες από γραβιέρα της αρεσκείας μας, μέλι και μαρμελάδες της αρεσκείας μας, ξηρούς καρπούς ελαφρά καβουρδισμένους (καρύδια, φουντούκια και αμύγδαλα).