Άλλες Ειδήσεις
Ψαροκροκέτες
Συστατικά
TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα σου λείπουν και πρόσθεσέ τα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
400 γρ. γλώσσα
αλάτι
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αβγά
100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
300 ml σπορέλαιο
Για το σερβίρισμα
πατάτες τηγανητές
μαγιονέζα
κέτσαπ
λεμόνι
ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
General
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Σκουπίζουμε καλά το φιλέτο με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε το αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε τα φιλετάκια σε ένα σουρωτήρι για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Σε άλλο μπολ σπάμε τα αβγά και μεταφέρουμε μέσα τα αλευρωμένα φιλέτα μας.
Βάζουμε ξανά στο σουρωτήρι για να φύγει το περιττό αβγό.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά και τοποθετούμε σε δόσεις τα φιλέτα μας. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους με τη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε 2-3 δόσεις για 1-2 λεπτά την κάθε δόση για να ψηθούν καλά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, κέτσαπ, μαγιονέζα, φέτες λεμονιού και ρίγανη.
akispetretzikis.com