Άλλες Ειδήσεις
Ψαρόσουπα με λαχανικά
Μια καλομαγειρεμένη ψαρόσουπα είναι το φαγητό που αναζητάμε όλοι στο τραπέζι, ακόμη και όσοι δεν αγαπούν ιδιαίτερα το ψάρι. Σε αυτή την εκδοχή εμπλουτίζεται με λαχανικά και σερβίρεται σχεδόν βελουτέ, δοκιμάστε τον τρόπο αυτό οπωσδήποτε, θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά
-
- 1 ψάρικατάλληλο για σούπα
- 5-6 βραστόψαρα, προαιρετικά
- 1 δαφνόφυλλο
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
- 1 σελινόριζα, κομμένη σε κυδωνάτα κομμάτια
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 πράσο, χοντροκομμένο
- 4 κλωναράκια σέλινο, χοντροκομμένα
- ½ κουτ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- αλάτι
Επιπλέον θα χρειαστούμε
- 1 λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε τα ψάρια, το δαφνόφυλλο και τόσο νερό, ώστε να τα σκεπάζει. Βράζουμε το μεγάλο ψάρι για 20΄ από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, χωρίς να ανακατέψουμε. Αφαιρούμε το ψάρι και το κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα βραστόψαρα, τα οποία βράζουμε για 10΄, αμέσως περνάμε τον ζωμό της κατσαρόλας από τρυπητό ώστε να τον καθαρίσουμε από τα κόκαλα και τον κρατάμε ζεστό.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 5΄, προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό.
Βράζουμε τη σούπα για 30΄, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
Βγάζουμε από τη σούπα τη μεγαλύτερη ποσότητα από τα λαχανικά και πολτοποιούμε. Επαναφέρουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά στη σούπα, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση και τη σερβίρουμε με το ψάρι φιλεταρισμένο, θυμάρι και λεμόνι.
olivemagazine.gr