Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Ραβανί με καφέ

ravani me

Συστατικά

TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Για το σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. νερό
Για το ραβανί
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
αβγά
βανιλίνες
120 γρ. σπορέλαιο
100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
100 γρ. αλεύρι μαλακό
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
20 γρ. καφέ, στιγμιαίο
1 πρέζα αλάτι
Για το frosting
250 γρ. μασκαρπόνε
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Για το σιρόπιΣε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει μία βράση και λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το ραβανί
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, τις βανιλίνες και χτυπάμε 3-4 λεπτά με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε αργά το σπορέλαιο, χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, και αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον καφέ, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα.
Απλώνουμε βούτυρο και σιμιγδάλι σε ένα ταψί 25×32 εκ. και βάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και όσο είναι καυτό περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
Για το frosting
Σε ένα μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, την άχνη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Στολίζουμε το ραβανί με το frosting, με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014