Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Ρεβιθάδα στη χύτρα ταχύτητας

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη σύνθεση

  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • φέτα, προαιρετικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και γεμίζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 6-12 ώρες. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε.
  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα καρότα σε μικρά κυβάκια, τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα.
  • Προσθέτουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο και τα λαχανικά. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Βάζουμε το θυμάρι, τις δάφνες, το κύμινο, τα ρεβίθια, τον ζωμό, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μόλις αρχίσει να βράζει σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά. Αποσυμπιέζουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε σε ένα δοσομετρικό δοχείο 1-2 κουτάλες από τη σούπα μας, προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.
  • Βάζουμε στην χύτρα ταχύτητας και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με θυμάρι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λεμόνι και φέτα.

akispetretzikis.com

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014