Άλλες Ειδήσεις
Ρεβιθάδα στη χύτρα ταχύτητας
Συστατικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 2 καρότα
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη σύνθεση
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- φέτα, προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και γεμίζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 6-12 ώρες. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε.
- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τα καρότα σε μικρά κυβάκια, τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο και τα λαχανικά. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
- Βάζουμε το θυμάρι, τις δάφνες, το κύμινο, τα ρεβίθια, τον ζωμό, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μόλις αρχίσει να βράζει σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά. Αποσυμπιέζουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε σε ένα δοσομετρικό δοχείο 1-2 κουτάλες από τη σούπα μας, προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.
- Βάζουμε στην χύτρα ταχύτητας και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με θυμάρι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λεμόνι και φέτα.
akispetretzikis.com