Άλλες Ειδήσεις
Ρεβιθόρυζο
Συστατικά
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κουρκουμά
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
800 γρ. νερό
600 γρ. ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. βασιλικό
1 λεμόνι, σε φέτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
δεντρολίβανο
Μέθοδος Εκτέλεσης
General
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, τη δάφνη, το κύμινο, τον κουρκουμά, το ξύσμα από το λεμόνι, το ρύζι, το νερό, τα ρεβίθια, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με βασιλικό ψιλοκομμένο, φέτες από λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δεντρολίβανο.
akispetretzikis.com