Άλλες Ειδήσεις
Ρεβιθοσαλάτα με φέτα

ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
- 700 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα
- 140 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές, κομμένες σε μικρά καρέ
- 140 γρ. ντομάτα λιαστή, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. χυμός λεμόνι
- 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 60 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
- 20 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
- 20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα
- 500 γρ. ρεβίθια
- 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 70 γρ. καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 5 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
- νερό
- αλάτι
Για τη σαλάτα
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
- Καλό είναι να αφήσουμε τη σαλάτα για λίγες ώρες να μαριναριστεί πριν τη σερβίρουμε.
- Αν χρειαστεί όμως να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, φροντίζουμε να την αφήσουμε πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.
Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό για 12 ώρες.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια, το νερό, τα λαχανικά και φέρνουμε σε βρασμό.
- Όταν βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν καλά, 1½ με 2 ώρες περίπου.
- Αλατίζουμε το ζωμό και δοκιμάζουμε ώστε να είναι εύγευστος και λίγο αλμυρός.
- Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους και έπειτα σουρώνουμε κρατώντας μόνο τα ρεβίθια και αφαιρώντας τα λαχανικά (ο ζωμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες παρασκευές).
- Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρούμε στη συντήρηση
yiannislucacos.gr
