Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Ρολό γαλοπούλας με σάλτσα ντομάτας

rolo galopoulas me saltsa

Συστατικά

Για το ρολό

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 καρότο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 60 γρ. ψωμί, τριμμένο
  • 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150; γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 αβγό

Για τη σάλτσα

  • 1 κιλό ντομάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ. νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • πατάτες τηγανητές
  • φέτα
  • ρίγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ρολό

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μιξεράκι βάζουμε το κρεμμύδι και χτυπάμε ελάχιστα. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε.
  • Στο ίδιο μιξεράκι βάζουμε το πράσο και χτυπάμε ελάχιστα να γίνει μικρά κομμάτια. Μεταφέρουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το καρότο και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά για να καραμελώσουν και να χάσουν την υγρασία τους.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τη ρίγανη, το ψωμί και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.
  • Βάζουμε τον κιμά μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη γραβιέρα,  όλο το μείγμα λαχανικών από το τηγάνι, το αβγό  και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και δίνουμε το σχήμα του ρολού. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25×35 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ, το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε στο ταψί με το ρολό και ψήνουμε 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με τις πατάτες, φέτα και ρίγανη.

akispetretzikis.com

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014