Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Η Σαλάτα για το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι

Συνταγή σαλάτας:

στήθος κοτόπουλου – 350 g
καρότα καραμελωμένα – 200 g
αυγά – 3 τεμ.
κόκκινο λάχανο – 350 g
κρεμμύδι – 1 κομμάτι κομμένο σε λωρίδες
καλαμπόκι γλυκό – 100 g
ρόδι – 1 τεμ.
αλάτι, πιπέρι για γεύση

Dressing:
Μαγιονέζα ή γιαούρτι – 3 κουταλιές της σούπας.
μουστάρδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
αλάτι, πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μικρο μπολάκι παγωτού τα κρεμμύδια και απο πάνω στύβουμε μισο λεμόνι και τα ανακατεύουμε.
Κόβουμε το κόκκινο λάχανο και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε και αυτό μαζί με το λάχανο
Ψιλοκόβουμε και το αυγό και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με τα υπόλοιπα
Ρίχνουμε μέσα και το γλυκό καλαμπόκι, επίσης προσθέτουμε τα καραμελωμένα καρότα και
τα κρεμμύδια που εχουμε στην άκρη.

%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7 %CE%A3%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B11
Αλάτι, Πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την μαγιονέζα και την μουστάρδα και ανακατευουμε.

%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7 %CE%A3%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B12
Στρώνουμε ένα δίσκο με μαρούλι και πάνω απο το μαρούλι βάζουμε ένα τσερκι .

%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7 %CE%A3%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B13
Αδειάζουμε μέσα την σαλάτα και την ισιώνουμε.

%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7 %CE%A3%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B14
Απο πάνω ρίχνουμε τα σπορια ροδιού και τα απλώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο
μέχρι να την βγάλουμε να αφαιρέσουμε το τσέρκι και να την σερβίρουμε στο τραπέζι.

Καραμελωμένα καρότα

Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 καρότα, τριμμένα στο τρίφτη
Καρυκεύματα της αρεσκείας σας
2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά.
Ρίξτε τα καρότα και τα μυρωδικά στην κατσαρόλα.
Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να πάρουν χρώμα τα καρότα, περίπου 8-10′.
Προσθέστε προσεκτικά το βαλσάμικο και μαγειρέψτε για άλλα 3′.
Προσθέστε την καστανή ζάχαρη στα καρότα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει, περίπου 2′.

Καλά Χριστούγεννα

xryskoskoufaki.gr

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014