Connect with us

Ειδήσεις

Σαλιγκάρια και χαβιάρι από το Αγρίνιο – Ξεχωριστή παρουσία στη HO.RE.CA. (Φωτό)

saligkaria

Το Σάββατο στις 8 Φεβρουαρίου στη γνωστή έκθεση HO.RE.CA. που διεξήχθη στο Metropolitan expo, ο Αγρινιώτης παραγωγός σαλιγκαριών Μπαλάσκας Σπυρίδων σε συνεργασία με εκλεπτυσμένους και διακεκριμένους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα άκρως ελληνική.

saligkaria

Ο executive chef του Σισμανόγλειου νοσοκομείου και γαστρονομικός υπεύθυνος μαγείρων Αιτωλοακαρνανίας Θωμάς Μπακοδήμος και ο executive chef του ξενοδοχείου “Airotel Στράτος Βασιλικός” στην Αθήνα Χρήστος Άμαντος, εντυπωσίασαν με τις μοναδικές τους δημιουργίες το κοινό κι έδωσαν το ερέθισμα σε όλους να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά εδέσματα με κοινό συστατικό όλων των πιάτων τα σαλιγκάρια.

saligkaria

Ο παραγωγός κύριος Μπαλάσκας,του οποίου τα σαλιγκάρια χρησιμοποιήθηκαν στο μαγείρεμα, εξήγησε τις ιδιότητές τους και έδωσε στοιχεία για την παραγωγή τους.

saligkaria

Ωστόσο, μεγάλη έκπληξη προκάλεσε το χαβιάρι σαλιγκαριού που η γεύση του δημιούργησε εκρήξεις στους ουρανίσκους.

saligkaria

Σε όλη αυτή την προσπάθεια συνέβαλλε και ο Αγρινιώτης executive chef μέλος της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και γαστρονομικός υπεύθυνος Δυτικής Ελλάδος Ιωάννης Μπαλωμένος, ο οποίος αν και απών στο μακρινό Κονγκό οργάνωσε το όλο εγχείρημα.

saligkaria

Τέλος, σημαντική υπήρξε και η βοήθεια της συμπατριώτισσας και διευθύντριας της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κυρίας Έλενας Ρέππα.

saligkaria

Ας ελπίσουμε να είναι μια αρχή για τη τοπική μας κοινωνία και να τολμήσουν κι άλλοι τέτοια εγχειρήματα ώστε να αναδείξουμε τα αγαθά και τις γεύσεις του τόπου μας.

saligkaria

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014