Άλλες Ειδήσεις
Σαραγλί με καρύδια
Υλικά
Τεμάχια: για 1 ταψί
Για το σιρόπι
Διαδικασία
- Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο παραλληλόγραμμο ταψί.
- Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, τα βουτυρώνουμε και τα διπλώνουμε στη μέση. Βάζουμε στο εσωτερικό κάθε διπλωμένου φύλλου μια μεγάλη βελόνα του πλεξίματος*.
- Σκορπίζουμε το καρύδι σε όλη την επιφάνεια του διπλωμένου φύλλου. Τυλίγουμε το φύλλο σε σφιχτό ρολό (διπλώνοντας στο εσωτερικό του τη βελόνα του πλεξίματος).
- Πιέζουμε τις άκρες κάθε ρολού προς το κέντρο (θα μας βοηθήσει η βελόνα του πλεξίματος), ώστε να σουρώσει το φύλλο.
- Αυτό το κάνουμε για να αποκτήσει το σαραγλί τη χαρακτηριστική κυματιστή μορφή του.
- Τραβάμε τη βελόνα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, χωρίς να παραλείπουμε το σχολαστικό βουτύρωμα.
- Αραδιάζουμε τα σαραγλί στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, μέχρι να το γεμίσουμε.
- Ψήνουμε τα σαραγλί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C για περίπου 1 ώρα.
- Ξεφουρνίζουμε και ρίχνουμε στο σαραγλί το σιρόπι όσο είναι και τα δύο ζεστά. Γι’ αυτόν το λόγο, το ετοιμάζουμε λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο του γλυκού.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για 3 λεπτά, μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που αρχίσει να βράζει.
gastronomos.gr