Άλλες Ειδήσεις
Shakshuka
Συστατικά
- 1/2 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αβγά
Για το σερβίρισμα
- 2 τορτίγιες
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- γιαούρτι στραγγιστό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε να καραμελώσει.
- Βάζουμε το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τον πελτέ πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, καπακώνουμε και βράζουμε για 3-4 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τις τορτίγες σε τρίγωνα κομμάτια και τις απλώνουμε σε ένα ταψί, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, κύμινο, πάπρικα και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε για 5 λεπτά να γίνουν τραγανές.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, γιαούρτι και πάπρικα.
akispetretzikis.com