Κοινωνία
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στον Γρανίτη Δράμας στην κηδεία του Πιλότου Ευστάθιου Τσιτλακίδη (Video – Photos)
Σπαρακτικές στιγμές στον Γρανίτη Δράμας
Βαρύ το πένθος για τον τραγικό χαμό των δυο πιλότων του Φάντομ που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας, στην Ανδραβίδα. Λίγες ώρες μετά το αντίο στον Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα πουν σήμερα το ύστατο χαίρε στον κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους, Στάθη Τσιτλακίδη.
Το κλίμα το χωριό Γρανίτης στο Νευροκόπι Δράμας είναι βαρύ και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες είναι τα στεφάνια που τοποθετήθηκαν στην είσοδο του ιερού ναού, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.
Λίγα λεπτά αργότερα, στην εκκλησία έφτασε υποβασταζόμενη και σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και η αρραβωνιαστικιά του άτυχου σμηναγού, Μαρία η οποία κρατούσε σφιχτά στα χέρια της μια κοινή φωτογραφία με τον Στάθη Τσιτλακίδη.
Μεταξύ αυτών που απέστειλαν στεφάνια είναι και η οικογένεια του πιλότου Γεωργίου Μπαλταδώρου. Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, σκοτώθηκε τον Απρίλιο του 2018 στην Σκύρο. Ξεχωρίζει όμως και το στεφάνι της αρραβωνιαστικιάς του άτυχου σμηναγού, Μαρίας, το οποίο γράφει: «Για τον ήρωά μου», όπως και αυτό του νονού του.
Οι γονείς του άτυχου σμηναγού είναι συντετριμμένοι και δεν έχουν βγει καθόλου από το σπίτι τους. Αποφάσισαν μάλιστα κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσουν μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους έρθουν, για να αποχαιρετήσουν τον Στάθη Τσιτλακίδη. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δηλώσουν ότι ο Στάθης δεν πρόλαβε να παντρευτεί και, ουσιαστικά, καλούν συγγενείς, φίλους αλλά και όλη την Ελλάδα σε έναν «διαφορετικό γάμο» του παιδιού τους.
Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, οικογένεια και φίλοι έχουν στείλει στεφάνια στην κηδεία.
Το «παρών» στην κηδεία θα δώσουν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, τιμώντας τους δύο ήρωες αεροπόρους, τους απέδωσε τον ανώτατο βαθμό της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, ονομάζοντάς τους αντιπτεράρχους.