Connect with us

Ποδόσφαιρο

SL1: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο πλευρό του Π.Α.Ο.Κ. μετά την τιμωρία-σοκ!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως Πρόεδρος της SL1 τάσσεται στο πλευρό του Π.Α.Ο.Κ. μετά τη νέα τιμωρία-σοκ για το ίδιο συμβάν.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως Πρόεδρος της SL1 τάσσεται στο πλευρό του Π.Α.Ο.Κ. μετά τη νέα τιμωρία-σοκ για το ίδιο συμβάν.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως Πρόεδρος της SL1 τάσσεται στο πλευρό του Π.Α.Ο.Κ. μετά τη νέα τιμωρία-σοκ για το ίδιο συμβάν.

Πιο αναλυτικά η δήλωσή του στην επίσημη σελίδα της Διοργανώτριας Αρχής:

Με αφορμή την επιβολή περιοριστικών όρων απαγόρευσης εισόδου σε Γήπεδα, εις βάρος ποδοσφαιριστών και μελών του προπονητικού επιτελείου του Π.Α.Ο.Κ. με εισαγγελική διάταξη, θέλω να τονίσω τα εξής:

(α) Τα τελευταία έτη, το Ποδόσφαιρο βάλλεται στην κυριολεξία από απίθανες νομοθετικές διατάξεις, που συντάσσονται εν μια νυκτί, προκειμένου, δήθεν, να αντιμετωπιστούν φαινόμενα βίας, ενώ, στην πραγματικότητα, το μόνο που επιτελούν είναι επικοινωνιακοί σκοποί.

(β) Στο πλαίσιο αυτό, είναι γνωστό ότι πλέον αποτελεί πάγια τακτική, σχεδόν κάθε εβδομάδα, η Δ.Ε.Α.Β. να επιβάλλει ποινές «κεκλεισμένων των θυρών» σε πολλούς αγώνες του Πρωταθλήματος της Super League για απίθανους λόγους και, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, για εντελώς μεμονωμένα περιστατικά, που προφανώς δεν πρέπει να σημειώνονται, αλλά σίγουρα δεν δικαιολογούν το κλείσιμο ενός ολόκληρου γηπέδου για μία (1) ή δύο (2) αγωνιστικές.

Και μάλιστα χωρίς καν να δίνεται το δικαίωμα ακρόασης στην οικεία Π.Α.Ε., σε μια τάχιστη διαδικασία 3-4 ημερών που δεν δίνει καν την πρακτική δυνατότητα προσφυγής στα διοικητικά Δικαστήρια και επί τη βάσει εκθέσεων παρατηρητών της Δ.Ε.Α.Β. αμφιβόλων προσόντων, εκπαίδευσης και εμπειρίας.

Έτσι έχουν καταφέρει κάποιοι να τιμωρούνται οι ομάδες μας δυο φορές για το ίδιο αδίκημα, φτιάχνοντας ένα παράλληλο τιμωρητικό σύστημα απαρτιζόμενο όχι από τακτικούς δικαστές, όπως ισχύει στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, αλλά από υπαλλήλους του Υπουργείου, που περιορίζει τα έσοδα των ομάδων και αλλοιώνει την ουσία του Ποδοσφαίρου, τα γεμάτα με φιλάθλους Γήπεδα!

Και όλα αυτά ενώ οι ομάδες μας τιμωρούνται ακριβώς για τα ίδια παραπτώματα από τα πειθαρχικά όργανα της Ε.Π.Ο. και της Super League που απαρτίζονται αμιγώς από τακτικούς δικαστές και δικάζουν επί τη βάσει ενός από τους αυστηρότερους πειθαρχικούς κώδικες της Ευρώπης.

Πουθενά στον πλανήτη Γη (πλην ίσως στη Βόρεια Κορέα) και σε κανένα δικαιοδοτικό σύστημα δεν επιβάλλονται δύο (2) διαφορετικές ποινές για το ίδιο αδίκημα.

(γ) Σήμερα, δε, γνωστοποιήθηκε και το πρωτοφανές, δηλαδή η επιβολή περιοριστικών όρων απαγόρευσης εισόδου σε Γήπεδο, από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, εις βάρος παικτών και μελών του προπονητικού επιτελείου του Π.Α.Ο.Κ., επί τη βάσει διατάξεων που έχουν θεσπιστεί για άλλους σκοπούς και προφανώς δεν θεσπίστηκαν για να επιβάλουν κατ’ ουσία μία ακόμα τιμωρία εις βάρος των εν λόγω προσώπων για το ίδιο αδίκημα, για το οποίο έχουν ήδη τιμωρηθεί πολλαπλώς τα εν λόγω πρόσωπα.

(δ) Όλα αυτά τα δεδομένα έχουν δημιουργήσει ένα εντελώς σαθρό και παράλογο τοπίο στο χώρο του ποδοσφαίρου, το οποίο προφανώς δε μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται.

Για το λόγο αυτό θα συγκαλέσω για την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2025 έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League στο οποίο θα κληθεί να παρασταθεί ο Πρόεδρος της Ε.Ε. και η Διοίκηση της Ε.Π.Ο. προκειμένου το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο να τοποθετηθεί συνολικά και ομόφωνα, θέλω να πιστεύω, επί της ως άνω παράλογης κατάστασης.

Τέλος, θα απευθυνθούμε στις Υπερεθνικές Ομοσπονδίες (UEFA και FIFA) γιατί τίθεται προφανώς εν αμφιβόλω το αυτοδιοίκητο του Ποδοσφαίρου, καθώς, πλέον, έχουμε και αποφάσεις που επηρεάζουν καθαρά αγωνιστικά την εξέλιξη του Πρωταθλήματος και των αγώνων της Super League.

 

Διαβάστε επίσης: SL1 – Π.Α.Σ. Λαμία 1964: Υπέγραψε ο 30χρονος Κατουνιώτης Δημήτρης Χαντάκιας

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014