Άλλες Ειδήσεις
Σοκολατένια cupcakes με κομμάτια σοκολάτας
Συστατικά
TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Για τα cupcakes
200 γρ. βούτυρο
340 γρ. κουβερτούρα πραλίνα
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 αβγά, μεσαία
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
50 γρ. ζαχαρόπαστα κόκκινη
400 γρ. σαντιγί
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
General
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Σε μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο και 250 γρ. από την κουβερτούρα σε κομμάτια, και αφήνουμε να λιώσουν. Τα υπόλοιπα 90 γρ. από την κουβερτούρα τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αβγά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζουμε στο μπολ με τα αβγά το μείγμα από το μπεν μαρί. Φροντίζουμε να μην καίει το μείγμα για να μην κάψει τα αβγά μας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Περνάμε από το κόσκινο το αλεύρι, το κακάο, βάζουμε το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας και ανακατεύουμε.
Σε μια φόρμα για muffins 12 θέσεων βάζουμε λαδόκολλα ή ειδικά χαρτάκια για muffins, μοιράζουμε όλο το μείγμα.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε ψηλή σχάρα. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη σύνθεση
Απλώνουμε στην επιφάνεια σιλικόνης μας τη ζαχαρόπαστα και την ανοίγουμε με τον ειδικό πλάστη. Φροντίζουμε να ανοίξουμε σε πάχος 0,5 εκ.
Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε με κουπ πατ και αφήνουμε στην άκρη σε ένα ταψί να σταθεροποιηθούν.
Στολίζουμε τα cupcakes με τη σαντιγί, τη ζαχαρόπαστα και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com