Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Σοκολατένιο πασχαλινό αβγό

sokolatenio pasxalino

Συστατικά

300 γρ. κουβερτούρα, tempered
100 γρ. κουφέτα, πολύχρωμα
βρώσιμα λουλούδια, χρωματιστά
χρυσό βρώσιμο σπρέι
50 γρ. κουβερτούρα λευκή

Μέθοδος Εκτέλεσης

General
Παίρνουμε την ειδική φόρμα με σχήμα αβγού και την χωρίζουμε στη μέση.
Βάζουμε 2-3 κ.σ. από την κουβερτούρα σε κάθε φόρμα και απλώνουμε με ένα πινέλο. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί 10 λεπτά εκτός ψυγείου. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλη μια φορά.
Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε 1 κ.σ. από την κουβερτούρα. Χτυπάμε ελαφρά το ταψί για να απλώσει η κουβερτούρα και να σχηματιστεί η βάση. Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Τοποθετούμε ένα ταψί στον φούρνο για να κάψει.
Ξεφορμάρουμε τα μισά σοκολατένια αβγά και τα ακουμπάμε πάνω στο καυτό ταψί.
Βάζουμε ανάμεσα τα χρωματιστά κουφέτα και κλείνουμε ώστε να έχουμε ένα γεμιστό σοκολατένιο αβγό.
Απλώνουμε λίγη κουβερτούρα στο κέντρο της βάσης και στηρίζουμε το σοκολατένιο αβγό. Περιμένουμε 2-3 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
Ψεκάζουμε με το χρυσό σπρέι και αφήνουμε να στεγνώσει
Μεταφέρουμε τη λευκή κουβερτούρα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και φροντίζουμε να είναι χλιαρή.
Κάνουμε σχέδια με τη λευκή κουβερτούρα στην ένωση του αβγού και στη μία πλευρά του αβγού.
Στολίζουμε με τα ζαχαρωτά λουλούδια και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014