Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το μπρόκολο με σολομό και ψητά ντοματίνια, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 190° C στη λειτουργία του αέρα.
- Ζεματίζουμε το μπρόκολο για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε. Κρατάμε 3 κ.σ. από το νερό του βρασίματος.
- Αλατοπιπερώνουμε το σολομό και τα ντοματίνια. Ψεκάζουμε με ελάχιστο λάδι ένα αντικολλητικό ταψί (ή το αλείφουμε με λίγο λάδι με ένα πινέλο) και βάζουμε τα κομμάτια του σολομού. Αραδιάζουμε στα κενά το μπρόκολο και από πάνω σκορπίζουμε τα ντοματίνια.
- Χτυπάμε στο μούλτι το δεντρολίβανο με το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το νερό του βρασίματος που κρατήσαμε. Περιχύνουμε το φαγητό.
- Ψήνουμε για 12 – 15 λεπτά, προσέχοντας να μη στεγνώσει ο σολομός γιατί θα είναι άνοστος.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
gastronomos.gr