Άλλες Ειδήσεις
Σολομός με σάλτσα μουστάρδας
Συστατικά
Για τον σολομό
- 800 γρ. σολομό, (4 φιλέτα)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
Για τη σάλτσα μουστάρδας
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 σκ. σκόρδο
- 250 γρ. νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 2 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
- 2 κ.σ. μαϊντανό
Για τη γαρνιτούρα
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 150 γρ. μανιτάρια champignon
- 2 σκ. σκόρδο
- 400 γρ. σπανάκι
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τον σολομό
- Αλείφουμε τα φιλέτα σολομού με το ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε, και τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το φρέσκο θυμάρι.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε τα φιλέτα του σολομού για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ξεκινώντας από την πλευρά της πέτσας.
- Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Για τη σάλτσα μουστάρδας
- Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι που ετοιμάσαμε τον σολομό.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, και αφήνουμε να βράσει το νερό για 3 λεπτά.
- Ξύνουμε με μια κουτάλα τον πάτο του τηγανιού για να πάρουμε όλη τη γεύση από τον σολομό που ψήσαμε προηγουμένως.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσει η κρέμα γάλακτος για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Για τη γαρνιτούρα
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας να μην καούν.
- Αφαιρούμε τα κρεμμύδια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν ελαφρά.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το σπανάκι, το σκόρδο, και σοτάρουμε για ακόμα 3-4 λεπτά μέχρι να μειωθεί ο όγκος του σπανακιού.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια που καραμελώσαμε.
- Αδειάζουμε τη γαρνιτούρα στο τηγάνι με τη σάλτσα μουστάρδας και ανακατεύουμε με τη ξύλινη κουτάλα.
- Σερβίρουμε τον σολομό με τη γαρνιτούρα.
akispetretzikis.com